Heb jij ook al gemerkt dat wanneer je een bepaald kledingstuk draagt, je opvallend veel complimenten krijgt? Of misschien heb je ook al het omgekeerde meegemaakt (minder leuk!) dat collega’s je subtiel laten doorschemeren “dat je er vandaag wat moe uitziet”?

Heel vaak heeft dit te maken met de kleur van je kledij. Want geloof het of niet, de kleur van je kledij maakt een erg groot verschil in de manier waarop je eruit ziet! En dan hebben we het niet over de psychologische invloed van kleur in je uitstraling, zoals je in dit artikel over de kleurenpsychologie kan lezen, maar echt letterlijk: met bepaalde kleuren zie je er frisser en stralender uit dan andere.

Wat die kleuren dan precies zijn, dat wordt bestudeerd in een kleuranalyse.
Via een kleuranalyse gaat een kleurconsulent na tot welk kleurtype jij behoort. Hierbij houdt hij of zij rekening met (1) de ondertoon van je huid die warm of koel kan zijn, en (2) het contrast tussen je huid, ogen en haar.
Zo worden er uiteindelijk vier kleurtypes onderscheiden, geïnspireerd op de kleuren van de vier seizoenen. Deze kleurtypes zijn het lentetype, zomertype, herfsttype en wintertype.

Laten we nu de vier kleurtypes van dichterbij bekijken.

Lentetype

Lentetypes hebben in het algemeen een lichte huid met een warme ondertoon. Ondanks hun bleke huid bruinen ze toch ook redelijk gemakkelijk, al dan niet met sproetjes.

Lentetypes hebben in het algemeen blond, rood of lichtbruin haar en blauwe, groene of lichtbruine ogen. Er is weinig contrast tussen hun haar, ogen en huidskleur. Ze staan fantastisch mooi met lichte warme kleuren en warme pastelkleuren.

>> Zou jij een lentetype kunnen zijn? Doe hier de quiz!
>> Lees hier meer over het lentetype.

Lentetype

Zomertype

Zomertypes hebben een bleke huid met koele ondertonen en meestal blond tot lichtbruin haar, en blauwe, grijze of groene ogen. Er is opnieuw weinig contrast tussen hun huidskleur ogen en haar.

De kleuren waar zomertypes het best in staan, zijn lichte, koele kleuren en lichte pastelkleuren. Denk bijvoorbeeld aan licht roze, maar ook aan lichtblauw en groenblauw.

>> Zou jij een zomertype kunnen zijn? Doe hier de quiz
>> Lees hier meer over het zomertype.

zomertype

Herfsttype

Als derde kleurtype hebben we het herfsttype. Dit type heeft vaak een ietwat bruinere huid met een warme ondertoon. Herfsttypes hebben veelal donkerrood, donkerbruin of zwart haar en bruine of donkere ogen.

Herfsttypes staan mooi met warme kleuren zoals donkerrood of diep oranje. Daarnaast zijn ook aardse kleuren zoals bruin, koper en donkergroen bijzonder geschikt.

De herfsttypes hebben het trouwens vaak het gemakkelijkst om kleding te vinden, want de meeste kledij die je in de winkels vindt, bevat hun kleurenpalet!

>> Zou jij een herfsttype kunnen zijn? Doe hier de quiz!
>> Lees hier meer over het herfsttype.

herfsttype kleuren en kenmerken

Winter type

Last but not least hebben we het wintertype. Dit kleurtype is het meest vertegenwoordigd, omdat de meeste gekleurde vrouwen ook onder dit kleurtype vallen.

Blanke vrouwen binnen het wintertype hebben vaak een erg bleke huid met koele ondertonen, die sterk contrasteert met donker haar en blauwe, koele groene, lichtbruine of grijze ogen.

Wanneer je een wintertype bent, sta je goed met koele blauwe kleuren, donkere paarse kleuren, zwart, geel en koel lichtblauw en licht roze.

>> Zou jij een wintertype kunnen zijn? Doe hier de quiz!
>> Lees hier meer over het wintertype.

wintertype kleuren kenmerken

Merk op dat de kleurtypes niets te maken hebben met de temperatuur van de seizoenen, maar wel met het kleurenpalet van elk seizoen. De zomer is qua temperatuur uiteraard het warmste seizoen, maar de kleuren zijn eerder koel, als een strakblauwe zee of een parelwit strand. Terwijl de temperatuur van de herfst al een pak kouder is, maar het kleurenpalet oh zo warm, met warm oranje, bruin, roestbruin…

Juwelen voor elk kleurtype

Bij Studio Malie vind je juwelen voor elk kleurtype. Of je nu een herfst- winter-, zomer- of lentetype bent, we hebben altijd juwelen die bij jouw kleurtype passen en die jou extra doen stralen!

Ontdek hier de juwelen voor het herfsttype, de sieraden voor het wintertype, de juwelen voor het zomertype en de sieraden voor het lentetype!