Welke kleuren staan je goed wanneer je een zomertype bent? En welke kleuren zou je best vermijden?

In deze blogpost leggen we uit wat het wil zeggen wanneer je tijdens een kleurenanalyse wordt getypeerd als een zomertype wat dit betekent voor het kleurpalet dat je best kiest wanneer het op je kleerkast aankomt.

Hoe herken je een zomertype? Wat zijn de kenmerken van een zomertype?

Vrouwen die behoren tot het zomertype worden meestal gekenmerkt door twee hoofdkenmerken:
(1) Ze hebben een koele en vrij lichte natuurlijke huidskleur. Ze bruinen niet zo snel en verbranden zelfs redelijk gemakkelijk, en (2) ze hebben meestal weinig contrast tussen de kleur van hun ogen, haar en huid.

Over het algemeen hebben zomervrouwen lichtblauwe, blauwgrijze of groengrijze ogen en ligt hun huidskleur tussen feeëriek wit en ivoor in. Daarnaast blozen vrouwen met een zomertype ook erg snel. Meestal hebben ze ook witblond, donkerblond, erg licht bruin of rood haar.

Welke kleuren staan je extra goed als zomertype?

Vrouwen van het zomertype zien er erg goed uit in schakeringen van de kleur blauw. Vooral marineblauw en Bretoens blauw zijn erg mooi op de bleke, koele huid van een zomertype. Roze, bosbes en een zacht fuchsia zijn ook erg mooi.

Zomertypes die graag opvallen, kunnen ook kiezen voor een mooi appelblauwzeegroen.

zomertype

Welke kleuren vermijd je best als  zomertype?

Er zijn ook kleuren die je als zomertype best uit de weg gaat. Zo doe je beter geen heldere, scherpe kleuren aan zoals geel, oranje, mosterd of zelfs bruin. Vermijd ook doffe kleuren in aardetonen. Ook warm roze staat zomertypes niet erg goed en kan best vermeden worden.

Kan je patronen en prints dragen als zomertype?

Als zomertype kan je zeer zeker patronen en prints dragen. Kijk wel even uit naar de kleurencombinatie van de prints en patronen. Vermijd hier zeker te harde contrasten en prints in kleuren waar een zomertype niet mee staat. Ga ook zeker niet voor patronen of prints die te druk of te groot zijn.

Bekende zomertypes op het witte doek

Wanneer je stijladvies nodig hebt, kan je natuurlijk ook altijd kijken naar bekende sterren op de rode loper. Welke bekende vrouwen in Hollywood zijn zomertypes?

  • Reese Witherspoon

De ravissante Reese Witherspoon is een mooi voorbeeld van een zomertype, met haar bleke huid met koele ondertoon en lichte haarkleur.

Embed from Getty Images

  • Alexis Bledel

Ook Gilmore Girl Alexis Bledel is een mooi voorbeeld van een zomertype.

Embed from Getty Images

  • Emma Stone

Tot slot is ook Oscar-winnares Emma Stone een zomertype.

Embed from Getty Images

Juwelen voor het zomertype

Bij Studio Malie vind je verschillende juwelen in de kleuren van het zomertype: frisse en koele kleuren in een zilverkleurige setting van edelstaal. Al onze juwelen zijn hypo-allergeen en veroorzaken dus geen allergische reacties.

Vul je garderobe aan met onze prachtige handgemaakte sieraden die JOU doen schitteren.