Ben jij getypeerd als wintertype? Of vermoed je dat je een wintertype bent?  In deze blogpost lees je meer over de kenmerken van het wintertype en welke kleuren een wintertype extra doen stralen.

Hoe herken je een wintertype?

Over het algemeen hebben vrouwen die als wintertype worden gezien volgende twee hoofdkenmerken: (1) ze hebben een heldere huid met koele of olijfkleurige ondertonen, en (2) ze hebben donkerbruine of zwarte haren, wenkbrauwen en wimpers met een koele ondertoon.

Een wintertype heeft vaak donker haar, dat varieert van donkerbruin of zwart tot lichtbruin met donkere accenten. De huidskleur van een wintertype is over het algemeen wit met een roze tint. Vrouwen binnen het wintertype hebben vaak lichte bruine, groene of blauwe ogen.

Welke kleuren doen een wintertype extra stralen?

Als wintertype heb je keuze uit een aantal erg mooie kleuren. Zo sta je bijvoorbeeld erg goed in diepe kleuren zoals diep royaal blauw en diep paars, maar kan je eventueel ook kiezen voor een helder geel of zelfs een mooi zacht (maar koel!) roze. De diepe kleuren contrasteren namelijk erg mooi met je huid terwijl lichte, fragiele kleuren je er zachter en jong laten uitzien.

Sowieso is het belangrijk dat de kleuren een koele ondertoon hebben. Wintertypes staan trouwens ook erg goed in zwart.

wintertype kleuren kenmerken

Welke kleuren staan minder goed bij het wintertype?

Winterypes vermijden best kleuren met een koperen of gouden ondertoon. Deze kleuren matchen immers niet goed met je koele huidskleur. Warme kleuren zoals mosterdgeel, oranje, warm groen en koper zijn enkele van de kleuren die wintervrouwen best vermijden.

Kan een wintertype patronen en prints dragen?

Absoluut, je kan als wintertype patronen en prints dragen. Maar ook hier moet je de kleurencombinatie in gedachten houden. De print is ook best niet te druk.
Wist je trouwens dat wintertypes erg mooi kunnen staan in een bloemenpatroon, bijvoorbeeld op een basis van zwart?

Bekende wintertypes

Als vrouwen doen we graag wat inspiratie op van de sterren en wat zij op de rode loper dragen. Enkele voorbeelden van bekende wintertypes in Hollywood en daarbuiten:

  • Liv Tyler

De knappe Liv Tyler is met haar donkere haar, bleke huid en ijsblauwe ogen een schoolvoorbeeld van een wintertype.

Embed from Getty Images

  • Michelle Dockery

Ook Downton Abbey-ster Michelle Dockery is een wintertype.

Embed from Getty Images

  • Audrey Tautou

Ook Amélie Poulain, of eerder de Franse actrice Audrey Tautou, is een wintertype.

Embed from Getty Images

Juwelen voor het wintertype

Bij Studio Malie vind je verschillende juwelen in de kleuren van het wintertype: diepe en koele kleuren in een zilverkleurige setting van edelstaal. Al onze juwelen zijn hypo-allergeen en veroorzaken dus geen allergische reacties.

Vul je garderobe aan met onze prachtige handgemaakte sieraden die JOU doen schitteren.