Heb jij een kleuranalyse laten doen en ben je getypeerd als een lentetype? Of vermoed je dat je een lentetype bent, maar weet je niet goed wat dat precies inhoudt?

In deze blogpost leggen wij alvast haarfijn uit wat een lentetype is, welke kleuren je als lentetype kan dragen, en welke celebs jij kan volgen voor mode advies!

Hoe herken je een lentetype?

Door erachter te komen tot welk kleurtype je behoort, kan je niet alleen betere keuzes maken op vlak van kledij, maar ook wat betreft make-up en haarkleur. Wat zijn nu de kenmerken van een lentetype?

Over het algemeen worden vrouwen binnen het lentetype geïdentificeerd door 3 hoofdkenmerken:

  1. Ze hebben een lichte huid met warme ondertonen
  2. Vrouwen van het lentetype hebben over het algemeen lichtgekleurd haar – dit gaat van roomblond tot stroblond of zelfs ros.
  3. Hun ogen zijn over het algemeen felgroen of blauw.

Welke kleuren kan je dragen als lentetype?

Vrouwen van het lentetype staan erg goed in lichte, delicate kleuren. Denk bijvoorbeeld maar aan lichte gele en lichte blauwe kleuren, maar ook aan prachtige roze kleuren of mat appelblauwzeegroen. De kleuren moeten sowieso een warme ondertoon hebben.

Over het algemeen moet je bij een lentetype denken aan mooie pastelkleuren en de kleur van lentebloemetjes.

Lentetype

Welke kleuren vermijd je best als lentetype?

Als lentetype ga je best felle en donkere kleuren uit de weg. Zorg ervoor dat je niet te veel contrasten aandoet en je doet ook liefst geen zwart aan. Zwart vormt namelijk een te groot contrast met je mooie ogen en bleke haar en huid.

Kan je patronen en prints dragen als lentetype?

Als lentetype kan je patronen en prints dragen, hoewel we aanraden om deze over het algemeen erg simpel te houden. Denk ook aan het feit dat je als lentetype erg goed staat met lichte kleuren en er dus niet te veel contrast mag zitten in je patroon.

Wat prints betreft maakt dit niet zoveel uit – zolang je maar binnen het kleurenpalet van de lichte lentekleuren blijft.

Bekende lentetypes

Heb je wat lentetype-inspiratie nodig? Hier hebben wij alvast enkele bekende celebs op een rijtje gezet die jij kan volgen voor mode advies.

  • Amy Adams

Deze Amerikaanse schone heeft een mooie bleke huid met warme ondertonen en prachtig bleek bruin/rood haar.

Embed from Getty Images

  • Nicole Kidman

Ook de van oorsprong Australische actrice Nicole Kidman is een schoolvoorbeeld van een lentetype.

Embed from Getty Images

  • Cameron Diaz

Tot slot is ook de altijd goedlachse Cameron Diaz een lentetype.

Embed from Getty Images

Juwelen voor het lentetype

Bij Studio Malie vind je verschillende juwelen in de kleuren van het lentetype: zachte, warme kleuren in een goudkleurige setting van edelstaal. Al onze juwelen zijn hypo-allergeen en veroorzaken dus geen allergische reacties.

Vul je garderobe aan met onze prachtige handgemaakte sieraden die JOU doen schitteren.