Herfsttypes zijn vaak vrouwen met een wat donkerdere huid en donker haar met warme ondertonen. Ben jij een herfst type? Lees dan hier welke kleuren extra goed bij jou passen!

Wat zijn de kenmerken van een herfsttype?

Vrouwen die onder het herfsttype vallen worden geïdentificeerd door twee hoofdkenmerken: (1) ze hebben een rijke, levendige en algeheel warme uitstraling, en  (2) hun huidskleur is warm tot neutraal en ze zijn meestal donkerblond, donkerbruin of roodharig.

“Contrastrijk warm” is de ideale omschrijving van het herfsttype. De haarkleur kan variëren van rood of kastanjebruin, koperachtig bruin, goudrood, kastanjebruin tot donker goudblond, maar steeds met een warme ondertoon.

Over het algemeen hebben herfsttypes donkerbruine, goudbruine, amberkleurige, groenbruine of topaaskleurige ogen, opnieuw met een warme, gouden ondertoon. Die warme ondertoon vinden we ook terug in de huidskleur, die verder zowel licht als donker kan zijn.  Ben jij iemand die erg gemakkelijk bruint? Veel kans dat je een herfsttype bent!

Welke kleuren passen extra goed bij het herfsttype?

Als herfsttype zie jij er stralend uit in warme kleuren. Afhankelijk van je huidskleur kan je kiezen voor stralende kleuren zoals felgroen of geel. Draag je graag wat rustigere kleuren, dan kan je ook opteren voor mooi diep rood of een leuke mosterdkleur.

Daarnaast staan herfsttypes ook erg mooi met aardse kleuren zoals diep bruin en diep groen.

herfsttype kleuren en kenmerken

Welke kleuren gaan een herfsttype minder goed?

Als herfsttype sta je wat minder goed in lichte of pastelkleuren. Er is namelijk best wat contrast tussen jouw huids-, haar- en oogkleur, waardoor je diepere kleuren je beter staan. Vermijd ook hard wit of koud grijs, want dit vloekt met je mooie warme huid.

Kan je prints en patronen dragen als herfsttype?

Ja! Als herfsttype sta je super met prints en patronen, zelfs tot erg drukke. Denk er natuurlijk wel aan dat de kleuren van het patroon niet te licht mogen zijn.

Als herfsttype heb je trouwens geluk, want heel veel kledij in winkels is gebaseerd op het warme en diepe kleurenpalet van het herfsttype.

Beroemde medemensen die herfsttypes zijn

Wil jij graag celebs volgen die net als jou een herfsttype zijn? We hebben hier alvast enkele bekende herfsttypes op een rijtje gezet.

  • Julia Roberts

De prachtige Julia Roberts is een mooi voorbeeld van een herfsttype!

Embed from Getty Images

  • Jennifer Lopez

Ook latina zangeres en actrice Jennifer Lopez is een hersfttype.

Embed from Getty Images

  • Kate Beckinsale

En tot slot is ook de Britse actrice Kate Beckinsale een herfsttype.

Embed from Getty Images

Juwelen voor het herfsttype

Bij Studio Malie vind je verschillende juwelen in de kleuren van het herfsttype: diepe en warme kleuren in een goudkleurige setting van edelstaal. Al onze juwelen zijn hypo-allergeen en veroorzaken dus geen allergische reacties.

Vul je garderobe aan met onze prachtige handgemaakte sieraden die JOU doen schitteren.