Al eeuwenlang dragen mensen juwelen als accessoire. Hoewel momenteel heel wat juwelen machinaal gemaakt worden, zijn er nog heel wat ambachtslieden en kunstenaars die zelf handgemaakte juwelen maken.

Wat maakt een juweel nu precies handgemaakt, en waarom zou je een handgemaakt juweel kopen of kiezen over een sieraad dat per duizend van de loopband rolt?

Wat zijn handgemaakte juwelen?

Handgemaakte juwelen worden, zoals de naam al aangeeft, met de hand gemaakt. Ze worden ontworpen en gemaakt door een kunstenaar en zijn bijgevolg vaak uniek. Waar bij massaproductie juwelen via steeds dezelfde parameters worden gereproduceerd, is dat bij handgemaakte juwelen niet mogelijk. Elk juweel dat met de hand vervaardigd is, werd met liefde ontworpen en gemaakt, en draagt de persoonlijke touch van de maker.

Wanneer je handgemaakte juwelen wil kopen, heb je keuze uit heel wat verschillende stijlen, zoveel eigenlijk dan dat er ontwerpers zijn. Want iedere ontwerper heeft een eigen persoonlijkheid die hij of zij met hart en ziel in het sieraad legt.

Wanneer het op handgemaakte juwelen aankomt is er heel wat meer verscheidenheid en keuze dan wanneer je zou kiezen voor juwelen uit massaproductie.

Daarnaast kan een ontwerper ook gebruik maken van uiteenlopende technieken die soms dagen in beslag kunnen nemen.

Waarom handgemaakte juwelen kopen?

Er zijn heel wat redenen om handgemaakte juwelen te kopen:

Elk handgemaakt juweel is uniek

Wanneer je ervoor kiest om handgemaakte juwelen te kopen, dan weet je dat jouw stuk altijd uniek is. Er is altijd een kleine variatie tussen elk individueel stuk van dezelfde stijl, net omdat ieder stuk met de hand gemaakt werd.

Elk handgemaakt juweel is persoonlijk

Elk handgemaakt juweel is een “kindje” van de ontwerper. Je koopt een juweel waar iemand met veel liefde aan gewerkt heeft en waar de ontwerper zijn of haar persoonlijkheid in heeft verwerkt.

Elk handgemaakt juweel is lokaal

Tot slot help je door het kopen van handgemaakte sieraden ook de lokale economie. Dankzij jouw aankoop kan de ontwerper als kleine ondernemer verder groeien en verder investeren. Je steekt de ontwerper een hart onder de riem en helpt iemand van hier om zijn of haar droom na te jagen.

Handgemaakte juwelen van Studio Malie

Helemaal overtuigd om handgemaakte juwelen te kopen? Dan komt het goed uit dat je op dit ogenblik op de website van Studio Malie surft, want hier vind je enkel unieke, handgemaakte juwelen, ontworpen door mezelf!

Elk juweel dat op deze website verkocht wordt, werd met passie en liefde handgemaakt. Bij het ontwerp laat ik me leiden door de kleuren van het seizoen en verschillende mooie plekken op onze aardbol.

De juwelen van Studio Malie zijn minimalistisch en vallen toch erg op, vanwege de combinatie van zachte glitters en opvallende pigmenten.

Benieuwd om de juwelen van Studio Malie te ontdekken? Onder dit artikel vind je alvast een voorsmaakje, maar kijk ook zeker eens naar onze handgemaakte kettingen, ringen, oorstekers en oorringen.

Elk juweel werd met de hand geschilderd en bestaat naast pigmenten uit glas en duurzaam RVS edelstaal dat jaren draagplezier verzekert.