Als Belgen zijn we natuurlijk heel erg fier op wat wij in dit kleine landje allemaal hebben bereikt: iedereen ter wereld kent onze befaamde Belgische chocolade, Belgisch bier staat bekend als van het beste bier ter wereld, en die frieten – wel, laten we zeggen dat we ons best doen om mensen ervan te overtuigen dat frieten oerbelgisch zijn!

Maar wist je dat België ook bekend staat om haar uitstekende en unieke mode en juwelen? Het is dan ook altijd interessant en leuk om kledij of juwelen van Belgische ontwerpers – groot of klein te dragen.

Daarnaast is het ook prettig on kleine Belgische ondernemers en zelfstandigen te steunen, en ontwerpers (hoe klein dan ook) een hart onder de riem te steken door een mooie armband, ketting of een paar oorbellen van Belgische makelij te kopen.

Waarom Belgische juwelen kopen?

Waarom Belgische juwelen kopen? Wel, het is altijd leuk om lokaal te kopen – zeker in een geglobaliseerde wereld boordevol anonieme internetreuzen als Amazon, waar persoonlijke contact ver te zoeken is.

Daarnaast is het ook tof om een juweel van eigen bodem te dragen, een stuk dat met veel liefde in België met de hand werd gemaakt.

Verder staan wij Belgen ook bekend als rasechte perfectionisten. Wanneer wij iets maken, dan doen wij dat goed. Zo is dat ook met juwelen. Wanneer je een handgemaakt juweel van Belgische makelij koopt dan weet je dat je kwaliteit in handen hebt. Je zal jarenlang plezier hebben van je mooie juweel.

Tot slot is het ook leuk te weten dat je een lokale ontwerper steunt. Met jouw aankoop zal de designer niet enkel nieuwe materialen kunnen kopen, zijn of haar familie ondersteunen en zijn of haar zaak verder kunnen uitbreiden, jouw aankoop bevestigt ook dat hij of zij mooie juwelen ontwerpt die gezien mogen worden. En ik kan je verzekeren… dat geeft vleugels!

Koop Belgische juwelen bij Studio Malie

Ben jij klaar om een Belgisch juweel in huis te halen? Wil jij graag een mooi paar Belgische oorbellen kopen, of kijk jij al even uit naar een unieke ketting of ring? Bij Studio Malie kan jij terecht voor prachtige juwelen van Belgische bodem. Studio Malie is een trotse Belgische onderneming gerund door een vrouwelijke ontwerpster (yours truly 😉).

Alle juwelen die te koop worden aangeboden op Studio Malie zijn handgemaakt met duurzame materialen. Op die manier steun je niet enkel lokaal talent, je draagt ook nog eens je steentje bij aan een beter milieu!

Studio Malie biedt gratis verzending aan binnen België voor alle aankopen vanaf 75 euro en naar Nederland voor alle aankopen boven 100 Euro. Waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog jouw unieke Belgische juwelen!